DME to invest in inclusive management for all

Brezposelnost mladih postaja vedno večja skrb po vsej Evropski uniji, zato je potrebno ta problem obravnavati prednostno tako iz političnega, družbenega, kot tudi ekonomskega vidika. Naša družba mora pričeti vlagati v vključujoče zaposlovanje za vse, hkrati in še posebej za tiste najbolj ranljive družbene skupine: zgodnje osipnike šolanja in mladostnike z nizko stopnjo izobrazbe ali s telesnimi/duševnimi okvarami. S tem ekonomskim in družbenim izzivom se je potrebno spopasti s pomočjo enotnega geografskega in transnacionalnega pristopa. Tradicionalni pristop upravljanja raznolikosti podpira vključujoče upravljanje človeških virov, ki zajema odnos delodajalca z zaposlenim.

Dobrodošli

Projektno srečanje v Amsterdamu

V mesecu maju 2015 se je v Amsterdamu odvijalo drugo projektno srečanje DME. Partnerji so se dogovarjali o orodjih, ki jih je potrebno razviti tekom prihodnjega triletnega sodelovanja. Vsa orodja bodo kontinuirano predstavljena na spletni strani projekta. Poleg tega je potekala tudi zanimiva debata o zakonodaji glede zaposlovanja invalidov in o predstavljenih primerih metodologije vključujočega zaposlovanja v vseh sodelujočih državah.

Projektno srečanje v Antwerpnu

Prvo projektno srečanje v decembru 2014 je bila priložnost za predstavitev in delitev znanja in izkušenj med partnerskimi organizacijami iz Belgije, Nizozemske, Bolgarije, Slovenije in Češke. Potekala je tudi razprava o podrobnem načrtu upravljanja kakovosti, hkrati pa so bile načrtovane tudi vse projektne aktivnosti.Novice 7-8 od 8   Prva | Nazaj | Naprej | Zadnja 

Izvedba projekta DME je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina publikacije je izključno odgovornost avtorja In v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.
logo Erasmus+